Rongu

From Sanctera
Jump to: navigation, search

Historia

Ingen vet riktigt vart Rongu härstammar ifrån. Bland de äldsta källor de mänskliga riken har hittat så sägs det att de kom från öster. De antas ha lämnat sina skepp i vad som idag är Maroodo. Sedan fortsatte de så långt västerut som de kunde. Skulle du läsa den historieskrivning som Rongu själva har bevarat skulle du inte få veta mycket mer. Annat än att de en gång levde i ett annat rike, men något gjorde att de behövde fly. Och de slutade inte fly förens de kommit så långt de kunde. De landade sist i en dal inne i bergen bortom Ursardia. Inuti dalen, som de kallar Shinase, har de hållit sig till stor del isolerade från resten av Sanctera.

Geografi

Shinase är en dal med växlande väder till norr finns berget Nix och vulkanen Jong. Vulkanen är sen länge vilande. Floden Xin ligger öster flyter genom den östra delen ner mot Ursardia. Vid dalens öppning går en hög mur, och en enorm port, som hindrar andra från att ta sig in i landet.Bortsett från Sho staden så är resten av dalen fylld av fält som bönderna brukar och skog full av liv.

Samhälle

Från ha varit en liten stam har Rongu vuxit sen de anlände till sanctera de är ett rikt kejsardöme, dock väldigt okänt från resten av världen. Det förekommer handel med andra länder, men väldigt få får sätta sin fot innanför muren och se staden Sho. Innanför muren så har vi olika samhällsklasser; allt från fiskare till kejsare. Den första kejsaren sägs ha valts av draken Chiwen, och titeln har ärvts vidare i generationer. Kring sig har kejsaren Drekor, Rongus präster, som ger råd och vägledning. Kejsarens ord är lag.

Som alla andra länder i Sanctera är Rongus ett jämnställt samhälle. Men det är strukturerat på ett annorlunda sätt. Rongu föds med magiska krafter, men inte som människor och andra varelser. Som magiker skulle se det: De kan kanalisera endast ett av de nio elementen. De som då fötts med den kraften har en högre status i samhället. Kejsarens ätt skiljer sig däremot, de kan kanalisera två element. Rongus magiska styrka ligger i att de kan samarbeta i större utsträckning än andra folks magiker, men ensamma är det jämförelsevis svaga.

Men så finns det även de som inte föds med denna förmåga och är mer lik sin mänskliga sida. Dessa Rongu blir oftast bönder, arbetare eller soldater.. Månggifte i Shinase är vanligt, även giftermål i sin egna familj. De gör heller ingen skillnad på sexuell läggning. Förhållanden begränsas inte av könsidentitet.

Religion

Rongu är de enda varelser i Sanctera som inte tillber de nio. Många förundras över detta. Istället så dyrkar de Drakarna, som de säger gav dem deras krafter och förädlade deras art. Ronguerna dyrkade drakarna och frågade dem efter råd och vägledning men så en dag så försvann dom bara. Ingen vet varför, men Folket är övertygade om att de kommer komma tillbaka en dag och ber fortfarande till sina fyra skapare och gudar. Chiwen, Sianlong, Fucan, Utia.

Till dessa har de byggt tempel där de ber.

• Eldtemplet vid vulkanen Jong i draken Chiwens name.

• Vindtemplet vid berget Nix i draken Sianlongs namn.

• Vattentemplet vid sjön Xin i draken Fucans namn.

• Jordtemplet vid skogen Shen i draken Utias namn.

Vi varje årstid så har de en stor festival för varje drake

• Chiwen Sommaren

• Sianlong vinter

• Fucan våren

• Utia hösten

Det är dans, sång och offergåvor. Rongu har sitt nyår vid sommaren i deras anfader, draken Chiwens namn. Det är den störta festligheten på året och man har en speciell offergåva för att hedra Chiwen för vad hen gav till Rongu genom året och för året som kommer. Att vara den som offras till Chiwen är den största ära en Rongu kan uppleva.

Livsstil och utseende

Rongu lever väldigt länge, den längsta uppmätta åldern var 253 år. Och på grund av Rongus förmåga att stilla sitt fysiska åldrande efter de nått mogen ålder är det svårt att se hur gammal en Rongu är.

Rongu ser fysiskt ut på många sätt, mer eller mindre mänskliga. Men alla har en sak gemensamt. Deras ögonfärg skiljer sig alltid från vad som är vanligt bland människor. Ett annat drag som är vanligt är att deras hud får en fjällliknade struktur, men aldrig över hela kroppen.. Vissa kan ha vassare tänder och en del får även horn på huvudet.

Rongu uppskattar att tatuera sig i ansiktet och på kroppen, så det är vanligt att se. Så en Rongu kan se helt mänskliga ut med färgade ögon tills du möter en annan Rongu med huggtänder, horn, fjäll och tatueringar. Klädstilen är viktig och den ska vara praktisk men återspegla ens yrke, de gillar färglada kläder. Mycket av deras mode har påverkat Ursardia som ligger utanför dalen

Militärmakt

Rongu är överbeskyddande vad gäller sitt land, rikedom och historia. De är beredd att dö för att skydda den från andra arter. Historiskt så har de aldrig attackerat något annat rike. Men muren och porten är hårt bevakad av militären. Och varje gäst som kommer innanför muren har en eskort av Rongu som följer varje steg de tar.

Att spela Rongu och inspiration

Som sagt en Rongu kan se olika ut det är endast ögonen som visar att det är från samma art. Men man ska ha en stark stolthet av att var Rongu och se på människor med ett bevakande ögon.

Inspiration är Asiatiska , orientaliska kläder, anime serien The last airbender, Konfucianism är lite bakgrund för samhällets tänk.