Roller

From Sanctera
Jump to: navigation, search

Lajv 5

Tahir Illam te-Jabbar Al-Wahid

Människa från Shazmark, Omtalas Han

Känd för Pyromantik, Nekromantik och omhändertagande av slavmagiker. Föredetta malifikar som reformerats av Precati Curata.

Sonson till Marwaan Illam te-Jabbar al-Wahid.


Fëatári

Quendi från Ketyria, har pronomen hen.

Klanäldste och magiker av Herenya. Hen är en stark pacifist och brukar endast dödlig magi under kris. Sina klanmedlemmar lär hen om naturen och vikten av att kunna förstå den. Fëatári är oftast sedd i naturfärgade kläder och hens kännetecken är det långa röda håret och en utsmyckad stav.

Lajv 4

Alexandr Volkov

Människa från Taskilijen

Alexandr Volkov, kandidat vid Dorognov Akademin från Metský Bajka i Taskiljen.


Carnus Civatte

Människa från Ketyria

En ung och okänd paladin i paladinorderns Decerniokapitel. Just nu på genomresa i Arigo tillsammans med ett Decerniofölje.


Falk von Falkenhausen

Människa från Marodo

Från Morado, adelsman och trubadur, spontan och nyfiken, gillar inte Precati och kontroll över lag, såsom kyrkan och religion. Öppen för frihet och naturväsen, allt som förespråkar det goda och naturliga i världen!


Fjorgyn Hedenbjörnsdotter

Människa från Karlheim

En högljud person så som alla andra från Karlheim.Dricka och slåss är livet, sitta full och sjung långt in på natten, det är så man lever! Hon älskar att klä sig i päls & djurskelett på olika sätt, mest för att hon inte är den största till växt, även om hennes stämma och mage säger något annat."


Goswin Stürzer von Blauenwald

Människa från Tickaaret

Häxjägare - Precati Venari. Från Tickaaret. 26 år gammal. Förljare av Furcin. Kommer från en urmakarfamilj.

Den unge Goswin lyckades, mot sina föräldrars vilja, gå med i Precati Venari efter att han bevittnade sin morbror Eckart - högt uppsatt inom Curata – dö i en magisk explosion. Efter lång tid i träning (och lite skolkande) samt som lärling vid deras magitekniska verkstad har han nu vart fältagent för Venari i ett fåtal år. Vilket var precis det han ville – att ha en anledning att resa runt, se och utforska världen. Att få göra den till en bättre plats genom att rota ut maleficarer är inte helt fel det heller! Goswin är väldigt fokuserad och tror stenhårt på sin förmåga att analysera och tänka logiskt - Ibland lite för mycket, vilket ställt till med problem... Han är dessutom inte alltid så tuff som så ofta behövs inom yrket han valt. Han är dock mycket begåvad vad gäller teknik. Vissa säger att han bara blev godkänd och tillåts vara kvar inom ordern pga. kopplingen till sin morbror. Andra att hans tekniska kunskaper är tillräckligt värdefulla för att låta honom hållas tills han gör något dumt nog att sätta honom på permanent verkstads-tjänst. Använder ett prototyp-muskedunder, delvis utvecklat av honom själv å Precati Venaris vägnar.

Bar tidigare på sin farfars fars fickur som påminnelse om sitt arv... Vart kan det ha tagit vägen..?"


Isodora af Wrede

Människa från Anteria

Isodora Belladonna af Wrede: Storasyster till Lux och Teal, före detta arvinge till af Wrede-familjen. Huruvida de rykten och politiska spel som gjorde att en kusin utmanövrerade henne och själv tog över arvinge-posten stämmer eller ej är osäkert. Hon påstods plötsligt vara oäkting på alla upptänkliga sätt och det var omöjligt att begränsa skadan som gjordes genom välplacerade ord i rätt öron och stora utrop om saken. I slutändan var det till Precati Curata man skyfflade Isodora, precis som Lux, för att behålla värdighet. Hon har ännu vissa vänner inom familjen, bland annat en som visar hennes egna attityd gentemot oäktingar: en särskilt smart dotter till Lux får genom Isodoras försorg fin uppfostran för att bli revisor och bankir inom familjen. Isodora är arg och bestämd, van att ta beslut och ha befäl. Hon har stark drivkraft och låter inte någonting stå i hennes väg. Hon är för närvarande templar till Metroxulexiferius Pythosolas.


Iwan von Dolstein, Monsterjägaren

Människa från Anteria

Iwan von Dolstein är den enda överlevande ifrån husätten Dolstein, efter skandaler och de fruktansvärda brotten som familjen Dolstein utövade. Dolstein förlorade alla sina ägodelar och sina rikedomar, många medlemmar i huset blev avrättade och Iwan dömdes till 15 års straffarbete hos Precati Venari. Efter uttjänat, och överlevt, sitt straff blev Iwan en kringresande monsterjägare och alkemist. I 10 år har han vandrat omkring i världen och erbjudit sina tjänster. Många ser Iwan som ett nödvändigt ont medan andra ser honom som en laglös förrädare till Imperiet och Precati.


Kahetsin

Quendi från Viidmark

Kahetsin, Quendikrigare. Gammal och erfaren kämpe, har studerat forntida källor om de gamla Quendis stridskonster och undervisar andra klanmedlemmar om de äldste så befaller.


Kastanja

Skogsvarelse från Perodien

Kastanja är en dryad med djuriska drag och horn. Hon är fredlig och glad men också lättlurad och ganska irriterande. Kastanja vandrar ofta runt i byn och helar gärna dom som behöver. Men ibland kräver hon något i utbyte mot sin hjälp så som mat eller en trevlig historia. Kastanja brukar inte våld mot andra om det verkligen inte behövs och hon avskyr när folk ljuger för henne. Människor är väldigt fascinerande för henne och hon tycker mycket om att prata med alver när hon får chansen eller lov om det. Hon hatar att vara instängd och en önskan hon har är att bli en val respekterad helare.


Lisandra

Människa från Anteria

En ung kvinna med äventyrs lust och en belägenhet för festande, spelande och kamp. Hon är adoptiv dotter till en greve i norra artarien och väpnare.


Rahnis Quahar Gokag Tep Marho Turrho Lengchoft

Människa från Shazmark

En vandrande helare och Sentilla-Dyrkare som verkar dyka upp stunder innan stridigheter börjar.


Sayun

Människa från Ketala

Magus Sayun vid tempelfort Sanctum, omtalas han.

Är en del av den grupp Precati Curata och Precati Adori som vid återkommande tillfällen har besökt Arigo.

Känd för att ha hittat botemedlet för Sotfingerpesten.

Bland magiker som fått sin licens under senare år och som dessutom faktiskt minns något från sina studier är han även känd som författaren till ""401 år av magisk historia"" vol 1-15.


Sirquin

Quendi från Koradien

Sirquin är en primitiv, djurisk quendi från en splittrad flock från regnskogen. Hon har röda ögon, huggtänder och rosa hår. Hon beter sig konstigt och oberäkneligt i andra quendis ögon - Nästan mer som en varg än en quendi.


Tahir Illam Jabbar Al-Wahid

Människa från Shazmark, Omtalas Han

Sonson till Marwaan Illam Jabbar al-Zamin. Känd föredetta malifikar som reformerats av Precati Curata.


Flavio Visconti

Människa från Marodo

Venator Flavio Donatio Visconti, omtalas han.

Tidigare pikenerare i legoknektskompaniet "Viscontis pikar". Rekryterades till Precati Venari efter att större delen av kompaniet dräpts av maleficarer. Alldaglig, men tar sin uppgift på största allvar. Stundom oberäknelig, aggressiv och paranoid pga dagligt visiumintag. Älskar sång, musik och historier.

Så som de flesta venatorer följer Flavio guden Furcins lära.