Quendi: Världen

From Sanctera
Jump to: navigation, search

Nyckelord: slavförakt, människohat, uppror är omöjliga

Alvslavar

De förslavade alverna ses av de flesta quendi som förstörda - svaga, patetiska skal av något som hade kunnat vara en quendi. En del tror att slavarna går att rädda, men många tycker att de får visa ryggrad och rädda sig själva om de ska förtjäna frihet. De vet ingenting om hur en överlever utan en slavbricka runt halsen, de vet inte vad som är ätbart i skogen eller hur de ska hjälpa till att mätta klanens magar. De slavar som träffar en quendi har extremt mycket att bevisa. Men de kan också, med mod och tid, välkomnas i klanerna som en i familjen.

Människor

Människor är roten till allt ont. En död människa är en bra människa, heter det i de flesta klanerna. En människa har egentligen inte ens rätt att leva.

Det politiska läget just nu

“För att överleva som folk har vi två val: att gömma oss eller att göra uppror.”

- äldste Narwain, upprorsmakare.

Hängd vid drottning Valencias kröning tillsammans med tre andra klaner.

När människornas krig blir blodigare och blodigare har det börjat viskas om revolution – kanske är det nu de har chansen? Men alla quendi vet att varje tidigare upprorsförsök har slutat med att hela klaner har utrotats, att hundratals oskyldiga har dött och att det snart bara kommit fler människor för att ta den lilla segern ifrån dem. Hela världen är emot quendi, och de är för få för att kunna hålla mark. Det finns tillfällen när de har vunnit tillfälliga segrar över människor. Det är inte omöjligt. Men det krävs något utöver det vanliga för att segern ska bli beständig.