Mytologiska väsen

From Sanctera
Jump to: navigation, search

Det är väldigt osäkert om dessa varelser finns eller inte. Vissa av dessa väsen är antingen mycket sällsynta eller helt påhittade, medans andra är rikligt dokumenterade och bekräftade.

Det har kommit blandade rapporter Sanctera över, men en sak är säker. De har funnits i våra sagor så länge vi berättat sagor.

(off info: dessa varelser är inte nödvändigtvis spelbara. Men de kan dyka upp som specialkaraktärer eller i historian och bakgrunder)

Keresi

Decernios Vandrare. Söker upp de som undkommit Decernios dom och ser till att deras själ vandrar in i efterlivet.

Fomori

Urälvor, avskärmade från tid och händelser. Möjligen existerat sedan världens skapande. Verkar dyka upp på platser där katastrofer eller stora krig händer. Älvor riket över viskar om dem där de har varit.

En fras som de sägs yttra är "Det som har hänt kommer hända igen"

Onmorak

Kråkliknande väsen som sägs äta av andarna från nyligen döda soldater på ett slagfält. Lyckas du fånga en och mata dem med lik kan du sedan kommunicera med den döde i dödsriket.

Shahbaz

Väsen som liknar en gigantisk örn. Vägvisare för vilsna bergsvandrare.

Tipu

Beskyddarväsen, kan ta formen som alldagliga saker, stenar, träd, tvättbalja. Saker placeras ibland på områden där man tror att det bor en Tipu, och vandrare lämnar ofta gåvor om de passerar en av dessa helgedomar.

Larinter

Människoätande odödlig varelse. Sägs ha funnits i tusentals år. Det skall finnas 13 utav dem. Kan uppfylla önskningar, men till ett makabert pris.

Det finns många omen som berättar om dem, och även sätt att skydda sig. Enligt legenden så brinner eld svart och kastar skuggor när de drar fram, och om du ger dem ditt namn så kommer de ha makt över dig. Getblod skall tydligen få dem att hålla sig borta. Salt kan dom inte kliva över men de kan gå igenom väggar. De skyr både månljus och solljus.

Abaszi

Väsen som bor nära gravar och äter ”ovälsignade” begravna. De är människoliknande med ståltänder.

Vampyrer

Skräckinjagande mosnster som lever på besjälade varelsers blod. Dessa parasiter gömmer sig bland oss och lever på vårat samhälle. De sägs att de härstammar ifrån en av de mäktigaste demonerna i Sanctera men ingen vet säkert. Vampyrer är som starkast då solen gått ner men är ändå ingen lätt motståndare under dagen.

Acher

Litet väsen som ofta liknar ett ungt barn, men med mörka och onaturliga ögon. Krälar ner från stora kullar och berg, för att sprida sjukdomar och död bland barn och gamla.

Aziza

Minifolk som bor i skogar och hjälper Jägare på finurliga sätt.

Bodach

Väsen som liknar en ”ful gubbe” Bor i brunnar och lever på att äckla människor eller krypa ner i skorstenar för att röva bort stygga barn.

Chollima

Bevingad häst, för snabb och smidig för att någonsin fångas av en vanlig dödlig.

Chonchon

Skrikande huvud som flyger genom nätterna. Bringar otur för alla som kan höra deras skrik. Håret består av fjädrar.

Dipenter

Småfolk som bor i folks hushåll. Vaktar skafferier och förråd. Tycker om poesi och vin.

Erigui

Elakt väsen som ständigt är hungrig. Liten och ful. Stjäl mat och annat gott från folk

Klabautermann

Ett väsen som kan finnas på skepp, för generellt oväsen men kan också spela vacker musik

Jorona

Väsen som sägs uppstå när föräldrar dränker sina barn och sen sig själva. Gråter vid vattendrag och lurar ner folk att drunkna. Klädda i blöta vita kläder.

Plaksy

Plågar barn med mardrömmar, en rund sten med ett hål i mitten sägs skydda.

Pelesit

Totemväsen som binds till någon för att få styrka, makt, beskydd eller skönhet. Förslavad och förknippas med mörk magi.

Sluagh

Rastlösa döda. Mördare, brottslingar och elaka som nekats efterlivet. Försöker bryta sig in hos oskyldiga som snart skall dö för att ta deras själ och röva bort den.