Felver

From Sanctera
Jump to: navigation, search

Historia

Det sägs att en alv gick vilse i skogen. Djupt inne i skogens hjärta där ingen alv tidigare satt sin fot blev denne vittne till något alven aldrig tidigare stött på. Rävarna. Alven fick starka känslor för denna ras och blev tillslut kär i en av rävarna. I sorg av att inte kunna dela sin kärlek med denna räv gjorde hen något mycket förbjudet. Med hjälp av magi förvandlade hen räven till en alv. Dock gick det inte helt som hen tänkt sig, då denna varelse behöll både öron och svans. Först chockades hen av det som skett och skämdes, men det fanns ingen magi som kunde göra denna varelse till den räv hen en gång var. Därav beslöt sig hen att lära denna räv alvernas språk och kultur. Tillslut lönade sig hens hårda arbete och de kunde för första gången kommunicera med varandra. Rävalven besvarade hens kärlek och tillsammans fick de ett barn. Den första felven. Sedan den dagen övergav alven sitt folk och gav fler rävar livet som en alv.

Geografi

Felver är extremt knutna till naturen då det är deras forntida ursprung och de har även kvar lite av sina instinkter som rovdjur. De rör sig oftast i en grupp och jagar tillsammans. För att bevara naturen som den är har vissa felver ett aggressivt beteende gentemot skogens gäster. Således finns de mest i skogstätare regioner och de är vanligast i Perodien och Koradien.

Samhälle och Kultur

Rent naturligt håller felverna sig för sig själva, eftersom de inte godkänner att andra raser tar vägen genom deras skogar. Dock kan de handla fredligt med andra raser om de inte känner sig hotade. En felv lever ungefär lika länge som andra alver dvs 75-100 år. De är duktiga på helande med örter och sjunger gärna sånger när tillfälle ges. Deras språk liknar alviskan, om än med viss skillnad. Dessutom har deras namn stor betydelse. Felverna döper sina barn oftast efter deras starkaste egenskap som visas i tidig ålder. De bär även ett familjenamn och klanens namn för att visa vart de härstammar ifrån. Några av de största klanerna hos felverna är: Ruscëa, Yahrata, Tahjní och Skogsfolk. (Själva kallar de sig ”Viihrdi’hanl” som betyder skogens skyddslingar).

Religion

Felverna tillber naturandar och många har svurit sig åt Nolmë

Kläder, föremål och utseende

Med sin gul-röd-ljus bruna hy smyger de lätt omkring bland träden och betraktar skogens alla varelser och lyssnar till vinden som leker i trädkronorna. Vanligtvis har de brunt eller mörkare hårfärg och gula till gröna smala ögon. Det är också ovanligt med felver utan rovdjursliknande huggtänder.

Mitt uppe på huvudet kan de ha röda rävöron, eller så kan man se att de annars karaktäristiska alvöronen har päls och tofsar. Något som alla felver har gemensamt är dock svansen, alla felver har en rävlik svans.

Militärmakt

Felverna har ingen stående arme eller militärmakt i mänskliga mått, men alla felver försvarar sin stams revir.

Att spela Felv

Felver är en avart av alver och behandlas generellt sett som Quendi av människor, dvs som ohyra och slavar. Således kan det vara svårt att komma in i byn eller umgås med människor i allmänhet.